نورپردازی خانه با ساخت پنل سقفی LED

در این مطلب قصد داریم روش ساخت پنل سقفی ال ای دی را با روشی آسان و کم هزینه به شما آموزش دهیم. این پنل ها از مدرن ترین روش های نورپردازی هستند. اما می توانید در خانه و به راحتی، خودتان آن ها را بسازید.

این پنل ها دارای ابعاد ۲٫۵ در یک متری ۸۴۶ قسمت مجزا که شامل ۲۵۳۸ LED RGB هستند. برای این تعداد LED شما نیاز به دو منبع تغذیه بزرگ دارید. برای کنترل پنل LED هم می توانید از کنترل نوار ال ای دی HC-008 و کنترلر وای فای H806SB استفاده کنید. البته به منظور ساختن این پنل LED سقفی، لازم است با سیم کشی نوارهای LED و ساخت مدار کنترل مخصوص آن آشنایی داشته باشید. پیشنهاد می کنیم در صورتی که تا کنون با نوار LED کار نکرده اید، ابتدا به صورت تمرینی کار های کوچک تری با آن انجام دهید تا مهارت لازم را پیدا کنید.

انواع چراغ و نورپردازی دکوراسیون

اما برای ساخت پنل سقفی LED چند مرحله در پیش رو دارید. این مراحل را با جزئیات آن برایتان توضیح می دهیم:

نورپردازی پنل سقفی
نورپردازی پنل سقفی

مرحله ۱: طراحی پنل سقفی

پیش از خرید قطعات پنل و ساخت آن، باید ابتدا چند مورد را مشخص کنید: اندازه پنل، بودن یا نبودن پخش کننده نور و نوع آن، نوع LED، کنترلر و جنس فریم.

اندازه پنل: پنل ها با ابعاد گوناگون هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند. پنل های کوچک به آسانی از سقف جدا می شوند و برای ساختشان هم به ابزار و یک منبع تغذیه کوچک نیاز دارید. محدودیتی که ایجاد می کند این است که نور کمتری در مقایسه با پنل های بزرگ ایجاد می کند اما اگر به نور کمی نیاز داشته باشید، این پنل مناسب است.

بود و نبود و نوع پخش کننده نور: پنل سقفی با یک لایه پلاستیک نیمه شفاف پوشیده می شود که نور را پخش می کند. می توانید از ورق های پلکسی گلاس PMMA استفاده کنید که مات است ولی نور را از خود عبور می دهد. روش دیگر، عدم استفاده از لایه پخش کننده نور است. در هر صورت استفاده از شیشه توصیه نمی شود.

نوع  LED: تنوع مدل های LED بسیار زیاد است. به همین دلیل برای همین پیشنهاد می کنیم از نوار LED آدرس پذیر WS2811 استفاده کنید. برای تعیین نوار های مورد نیاز، ابتدا لازم است سایز پنل را مشخص کنید. سپس تعداد ردیف ها و فاصله بین نوار ها را مشخص کنید.

نوع کنترلر: کنترل ها هم به اندازه نوارهای LED متنوع هستند. سعی کنید کنترلری را به کار بگیرید که به منظور LED آدرس پذیر طراحی شده است. همچنین وظایفی که برای کنترلر در نظر گرفته اید هم اهمیت دارد.

جنس فریم پنل: در انتخاب کنترلر هزینه، دوام و وزن آن را در نظر داشته باشید. اغلب از تخته های چوبی استفاده می شود.

مرحله ۲ : تهیه ابزار مورد نیاز پنل سقفی

در این مرحله لازم است ابتدا وسایل مورد نیاز را تهیه کنید. وسایل مورد نیاز عبارتند از:

  • الوار و ورق های چوبی متناسب با اندازه پنل سقفی
  • چسب چوب
  • نوار WS2811 LED آدرس پذیر
  • کنترلر
  • منیع تغذیه ۱۲ ولتی که نوع منبع تغذیه به تعداد LEDها بستگی دارد
  • سیم سایز ۱۶
  • زنجیر و قلاب برای آویزان کردن پنل سقفی
  • دوشاخه و کابل
  • نوار چسب دو طرفه و چسب بسته بندی
  • تخته پخش کننده نور
  • نبشی
  • چسب نبشی
  • منبع تغذیه
پنل سقفی
پنل سقفی

معرفی و راهنمای کامل لوستر (مشاوره تخصصی)

مرحله ۳ : ساخت فریم پنل LED

ابتدا باید فریم را ساخته و بعد از آن تخته پشتی را پیچ کنید. البته می توانید فریم ها را به صورت جداگانه هم به تخته پشتی پیچ کنید.

در این مرحله باید الوار دور فریم را ببرید. نحوه برش دادن به طول الوارها بستگی دارد. اگر الوار ها بلند هستند، بعد از برش، لبه هایشان را ۴۵ درجه کنید و با پیچ یا چسب چوب آنها را به یکدیگر متصل کنید. اگر الوار ها کوتاه هستند، فریم را با بیش تر از چهار قطعه بسازید. بعد از ساخت فریم، آن را روی یک سطح صاف بگذارید و تخته پشتی را بچسبانید. هنگام چسباندن تخته ها، وسط فریم، چند پایه قرار دهید تا شکسته نشود. پس از اتصال تخته پشتی نبشی های پلاستیکی را به آن متصل کنید. ابتدا پشتی ها را به تخته های فریم وصل کنید. بعد از نصب نبشی ها، فریم را برگردانید و تخته های پشتی را به نبشی ها وصل کنید. می توانید از چسب چوب هم به همراه پیچ استفاده کنید.

مرحله ۴ : پوشاندن لبه ها با چسب یا رنگ

به منظور پوشاندن لبه های فریم، از دو روش می توانید استفاده کنید: یا چسب بسته بندی یا رنگ. در صورتی که انتخاب شما رنگ است، ابتدا باید روی چوب را با یک لایه بتونه یا پرایمر بپوشانید و پس از خشک شدن، روی آن رنگ بزنید. همچنین اگر قصد استفاده از پلاستیک پخش کننده نور را دارید، داخل فریم را هم لازم است سفید کنید.

مرحله ۵ : اتصال نوار ها

پس از آماده شدن بدنه، نیاز به تجهیزات و قطعات الکترونیک داریم. در مرحله طراحی پنل LED سقفی، جزئیاتی از قبیل تعداد ردیف ها و فاصله بین آن ها را تعیین کردیم. پیش از این که نوارهای LED را بچسبانید، مطابق اندازه گیری های مرحله طراحی روی تخته پشتی ردیف ها را بکشید. پوشش پشت نوار ها را باز کنید، سپس نوار را بچسبانید.

ساخت پنل سقفی
ساخت پنل سقفی

مرحله ۶ : سیم کشی

دیاگرام سیم کشی، بر اساس تعداد نوار های LED و نوع منبع تغذیه متفاوت است. ابتدا پین های دیتا را به هم وصل کنید. یک سیم به پین دیتا لحیم کنید و سر دیگرش را به پین دیتای نوار کناری متصل نمایید. پس از این که دیتا ها را وصل کردید، یک سوراخ در محل شروع نوارها ایجاد کنید و سیم را از میان آن رد کنید. سپس محل منبع تغذیه را مشخص کنید. منبع تغذیه را با چسب دو طرفه یا پیچ سرجایش ثابت کنید. یک سیم مثبت و منفی را رد کنید و به نوار های LED و ریل های مثبت و منفی منبع تغذیه متصل نمایید. پس از آن کنترلر را به منبع تغذیه وصل کنید.

مرحله ۷ : لایه پخش کننده نور

این امکان را دارید تا جهت لایه پخش کننده نور، از ورق های آماده موجود در بازار استفاده کنید. پس از این که تخته پخش کننده نور را آماده کردید، آن را به پنل بچسبانید. به منظور پوشاندن پیچ ها هم نبشی های پلاستیکی، آن ها را طوری برش بزنید که روی گوشه ها قرار بگیرند. به گوشه ها چسب بزنید و نبشی ها را به پنل بچسبانید تا پیچ های تخته دیده نشوند.

مرحله ۸ : نرم افزار برنامه ریزی

نوع نرم افزار و کد هایی که جهت کنترلرهای پنل سقفی به کار می برید، بستگی به کاربری شان دارد. تعداد برنامه هایی که می توانید استفاده کنید، بسیار زیاد هستند. بنابراین پیش از انتخاب برنامه، نیازمندی خود را مشخص کنید تا انتخاب دقیق تری داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *