سبک مدرن در دکوراسیون داخلی منزل

در این مطلب به تاریخچه سبک مدرن، انواع فضاهای مدرن، ویژگی های دکوراسیون مدرن و طراحی دکوراسیون اتاق نشیمن، اتاق خواب، آشپزخانه و غذاخوری خواهیم پرداخت که در ایران چگونه هستند.

تاریخچه سبک مدرن

مدرن Modern در فارسی به معنای جدید، نو، چیز تازه، امروزی و تازه باب شده معنی شده است. (لغت نامه‌های دهخدا، معین و عمید) منظور از سبک مدرن در طراحی، یک دوره خاص است که تاریخ را به پیش و پس از خود تقسیم می‌کند. هنر مدرن در تاریخ مشخص شده است. باید توجه داشت که سبک مدرن با سبک معاصر متفاوت است و معاصر به سبکی است که در یکی دو دهه اخیر رواج داشته است. سبک معاصر می‌تواند با دیگر المان های مدرن ترکیب شود اما سبک مدرن محدود به المان های زمانی مخصوص به خود است. سبک مدرن از طراحی خاصی پیروی می‌کند که کم تغییر می کند. اما سبک معاصر ساختار دقیقی ندارد و با گذر زمان در حال تغییر است.

دکوراسیون سبک مدرن منزل
دکوراسیون سبک مدرن منزل

سبک مدرن از حدود قرن بیستم یعنی دهه ۱۹۴۰ تا ۱۹۶۰ رواج پیدا کرد و در آن سادگی یک شاخصه ی اصلی به شمار می‌رفت. این سبک بعد از جنگ جهانی دوم در کشور آمریکا رونق گرفت و نتیجه تمایل این کشور به حرکت به سوی دوران مدرن بود. در این دوره طراحی تعریف جدیدی پیدا کرد و عملکرد در آن مهم‌تر از فرم مطرح می‌شد. سبک مدرن بر فرم های تمیز، اشکال معاصر، استفاده از مواد طبیعی و هماهنگ ساختن فضای بین داخل و خارج تاکید دارد و ترکیبی از آسایش و شیک بودن را به همراه دارد. در واقع این سبک پل و ارتباطی ست بین آن چیزی که در طبیعت وجود دارد و آن چیزی که ساخته دست انسان است. با معرفی سبک مدرن دوره تازه‌ای در زندگی آمریکایی پدید آمد و مردم در خانه‌های خود از مزایای جدیدی بهره مند شدند، مثل پنجره‌های بزرگ، درب‌های کشویی، پاسیو یا حیاط خلوت و هرچیزی که بین دنیای داخل منزل و بیرون از منزل ارتباط برقرار می‌کرد.

اساسا دکوراسیون مدرن ساده، باشکوه و سطح بالا است. دکوراسیون مدرن با رنگ‌های خنثی، سطوح تمیز و فرم‌های ساده می‌تواند خانه شما را شیک و زیبا کند. فضاهای داخلی مدرن دارای سبک ارگانیک هستند و این ویژگی ها در سازه و تزیینات آن ها نیز منعکس شده است. مبلمان و نقشه های طبقات فقط در شکل های موردنیاز شکل گرفته اند و خبری از جزییات اضافی یا تزیینات غیرضروری نیست.

صندلی مدرن
صندلی مدرن

شکل های هندسه ، منحنی تیز و نقش جدید به دکوراسیون مدرن یک جذابیت خاصی می دهند. پارچه هایی با بافت سنگین مثل پشم به وزن نقش ها و الگو ها می افزایند. نورپردازی سبک مدرن به فضا نمایی زیبا می دهد. با وجودی که شکل های لوازم روشنایی و لامپ های این دوره خود دارای جذابیت هنری هستند، اما عملکرد همچنان در اولویت است. در این فضا نقوش کاغذ دیواری در هماهنگی با چراغ روشنایی طراحی و انتخاب شده اند.

انواع فضاهای مدرن

در طراحی دکوراسیون مدرن آمریکایی‌ها با جدیدترین روش ها و پیشرفته‌ترین امکانات پیشتاز این سبک بوده و به نوعی خود را خالق و مجری این سبک می‌دانند. در آمریکای شمالی تمامی خانه‌ها بر اساس اصول مدرنیته طراحی و ساخته می‌شوند، این نشان دهند آن است که سبک مدرن در زندگی آنها نقش بسیار مهم و اساسی دارد و متاثر است.

علت استفاده از تکنولوژی‌ها و سبک مدرن در این کشور نیز کاملاً جنبه تمایز با سایر نقاط دنیا را داشته؛ چرا که تا دهه هشتاد میلادی این کشور فقط بر اساس سنت و کلاسیک پیش میرفته است. اروپاییان نقش پر رنگی در خلق سبک‌های مدرنیته داشته‌اند و سعی کرده اند همپای آمریکاییان پیش روند.

در دیگر کشورها نیز سبک دکوراسیون مدرن با ورود به بخش‌های مختلف چیدمان و دکوراسیون منازل به نوعی فرهنگ وارداتی محسوب می‌شود. هر چند کشورهای با اصالت و متمدن سعی کرده‌اند تا کمتر به این مورد تن در دهند و یا آن را با ساختار فرهنگی و اجتماعی خود سازگارتر سازند.

دکوراسیون سبک مدرن نشیمن
دکوراسیون سبک مدرن نشیمن

ویژگی های دکوراسیون مدرن

در دکوراسیون مدرن هر چه تعداد مبلمان و میز و صندلی کمتر باشد، جلوه بیشتری دارد. خطوط صاف و ساده، فرم های خالص در این سبک دکوراسیون نقش مهمی دارند، هیچ گونه جزییات اضافی و غیرضروری وجود ندارد.

۱٫ داشتن سادگی

ویژگی اساسی یک دکوراسیون مدرن سادگی آن است. منظور از سادگی همان کمینه گرایی است یعنی حذف وسایل اضافی و حذف کردن جزییات غیر کاربردی در دکوراسیون منزل. در سبک مدرن هدف دور شدن از پیچیدگی‌های معمول و بیهوده و سادگی ست. مقالات جدید در حوزه های مختلف نشان داده‌اند که بی نظمی در دنیای پر مشغله امروز می‌تواند باعث ایجاد استرس در زندگی مان شود، پس ساده نگه داشتن دکوراسیون باعث کم شدن استرس‌ها و ایجاد حس آرامش در خانواده خواهد شد.

۲٫ کارکرد وسایل

دومین ویژگی دکوراسیون مدرن، کارکرد است. در سبک مدرن در صورتی استفاده از اثر هنری به جا است، که علاوه بر مفهوم و زیبایی نیز کاربردی باشد. اگر از فرم خاصی در وسایل استفاده می‌کنید باید دلیل کاربردی داشته باشد. به طور مثال اگر از نوع خاصی از چراغ استفاده می‌کنید علتش فقط زیبایی و متناسب با دکور بودن نباشد، بلکه از لحاظ پخش نور هم مناسب منزلتان باشد. در این سبک باید دسترسی و استفاده از همه وسایل اتاق ها آسان باشد.

۳٫ استفاده از فناوری‌ها و وسایل دیجیتال

سومین ویژگی استفاده از فناوری است. منظور استفاده درست و به جا از تلویزیون، دستگاه های پخش، لامپ های کنترل از راه دور، دستیارهای صوتی و …  است. در محل قرار گیری تلویزیون باید نکاتی رامورد توجه قرار داد. محل قرارگیری هر کدام و استفاده راحت از این وسایل الکترونیکی هر کدام مهم هستند.

فضای باز دکوراسیون مدرن
فضای باز دکوراسیون مدرن

۴٫ ایجاد فضای باز

ویژگی چهارم ایجاد فضای باز در دکور است. اگر به دنبال یک دکور مدرن هستید فضاهای خالی منزل تان را بیشتر نشان دهید، با تغییر رنگ نیز می توان به این امر کمک کرد. در یک اتاق کوچک با چند سانتی متر فضای خالی در اطراف فرش، اتاق را بزرگ‌تر می توان نشان داد.

۵٫ استفاده از مبلمان مدرن

امروزه مبلمان نیز مانند دیگر محصولات از تنوع و گوناگونی بسیار زیادی برخوردار هستند، به همین دلیل هنگام خرید مبلمان با گزینه‌های فراوانی روبه رو هستید. نوع پارچه، پشتی، کوسن‌ها و چهارچوب مبل نقش مهمی را در انتخاب مبلمان مدرن ایفا می‌کنند. شاید یکی از معیارهای شما برای انتخاب پارچه خنکی آن باشد. معمولا مبلمان پارچه‌ای محبوب‌تر از مبلمان چرمی است دلیل اصلی این است که پارچه راحت‌تر، نرم‌تر و خنک‌تر از چرم است.

مبلمان مدرن
مبلمان مدرن

طرح و چیدمان مبلمان در این سبک از دکوراسیون بسیار مهم و قابل توجه است. برای ایجاد یک نشیمن ساده باید از مبلمان با طرح‌های ساده استفاده شود و هر چه تعداد مبلمان در دکوراسیون پذیرایی کمتر باشد بهتر است. مبلمان‌های دو و یا سه نفره برای چیدمان پذیرایی با سبک مینیمال ایده مناسب و ایده آلی هستند. برای زند‌ه تر شدن فضای پذیرایی اغلب از مبلمان با رنگ روشن و کرم استفاده می شود و برای تناسب و همخوانی بین رنگ دیوار و مبلمان‌ها از رنگ سیاه نیز برای مبلمان استفاده می‌شود.

دکوراسیون مدرن اتاق نشیمن

در معماری‌های جدید سقف اتاق‌ها و محیط‌های خانگی را نسبتاً مرتفع و بلند طراحی کرده و می‌سازند.. نشمین های سبک مدرن که اغلب سعی در عریض و طویل نشان دادن خود دارند، سقف‌های معمولا نرمال و معمولی دارند که در مواردی کوتاه‌تر از واقعیت خود نشان می‌دهند. استفاده از خطوط شکسته و رعایت نظم محسوس در طراحی‌های آن‌ها از جمله خصلت‌های سبک مدرن است،

دکوراسیون مدرن نشیمن
دکوراسیون مدرن نشیمن

نورپردازی در فضاهای دکوراسیون مدرن هم حائز اهمیت است. لوسترهای مدرن معمولاً در چنین مکان‌هایی به کار گرفته می‌شوند، مگر در حالت‌های خاص. اغلب نور این محیط‌ها توسط وسایل مدرن و هوشمند تأمین می‌گردد و ظاهر آن‌ها نیز یا به صورت مخفی بوده یا شکل و شمایلی عجیب دارند. چراغ های مدرن و فانتزی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. دکوراتورها علاقه زیادی به استفاده از هوشمندسازی و بهره گیری از نورهای غیر مستقیم دارند. به طوری که هر گاه به یک دکور مدرن نگاه کنید، هیچ تابنده مستقیمی به چشم نمی‌خورد و نورهای سفید و بسیار روشن در آن به وفور مشخص هستند.

دکوراسیون مدرن و رنگ

رنگ و رنگ آمیزی در در دیوارها و سقف سبک مدرن خیلی مهم است. رنگ باید خنثی و حالت بی‌اثر باشد. جزء رنگ‌های روشن باشد. رنگ‌های تیره نیز در مدرنیته کاربرد دارند، اما رنگ‌های روشن مرسوم‌تر هستند. رنگ انتخابی از جمله رنگ‌های مات باشد؛ چرا که نیازی به انعکاس نور نیست. رنگ مورد استفاده نباید در تضاد با رنگ‌های کلی دکوراسیون باشد.

دکوراسیون مدرن آشپزخانه و غذا خوری

استفاده بهینه از فضاهای آشپزخانه و غذاخوری و به کارگیری لباسشویی‌های تمام اتوماتیک، ماشین‌های ظرفشویی، فرها و ماکروویوهای پخت و پز، یخچال‌های ساید بای ساید، سینک‌ها و شیرآلات هوشمند و مدرن و همین طور میزهای غذا خوری از مهم‌ترین ابزار و لوازم دوره جدید هستند که نمادی از یک آشپزخانه مدرن را به رخ می کشند.

دکوراسیون مدرن آشپزخانه
دکوراسیون مدرن آشپزخانه

کف آشپزخانه‌ با سرامیک‌ها و کف پوش‌ چوبی و سنگی تغییر ظاهر داده اند و فرش‌ها از آشپزخانه‌ها حذف شده اند. میزهای غذاخوری جای خود را در آشپزخانه های بزرگ باز کرده اند. استفاده از هودها و کف شوی‌های اتوماتیک نیز جزو مواردی است که در سال‌های اخیر به آشپزخانه رنگ و بوی مدرینته بخشیده و دکوراسیون مدرن برای خود در این محیط جای مشخص و جایگاه مستحکمی پدید آورده است.

در کنار این موارد با ایجاد سبک آشپزخانه‌های جزیره‌ای و یا اوپن ورودی‌ها به این فضا بی معنی شده و در اصل آشپزخانه جزیی از فضای اصلی خانه به حساب می‌آید و مانند گذشته محیطی مجزا از فضای داخلی خانه نیست.

دکوراسیون مدرن آشپزخانه منزل
دکوراسیون مدرن آشپزخانه منزل

پنجره‌ها در گذر زمان و در سبک مدرنیته بسیار بزرگ شده‌اند و ویژگی‌هایی مانند عایق حرارت و برودت و صدا نیز شده‌اند. بسیاری از این پنجره‌ها حتی پا را فراتر از حد انتظار گذاشته و مجهز به سیستم هوشمند تغییر رنگ شیشه و فریم شده که علاوه بر زیبایی، میزان نور ورودی به خانه‌ها را کنترل می‌کنند.

در دکوراسیون مدرن اگر چیزی کاربردی نباشد هیچ ارزشی ندارد بنابراین حتما از اشیا و گجت‌هایی استفاده کنید که برای شما ارزش عملکردی دارند و آن‌ها را صرفا به عنوان دکور در آشپزخانه قرار ندهید. ابزارهایی که برای تهیه غذا و پخت و پز و مرتب کردن ظرف و ظروف مورد استفاده قرار می‌گیرند،

دکوراسیون مدرن اتاق خواب

دکوراسیون مدرن اتاق خواب
دکوراسیون مدرن اتاق خواب

اتاق خواب محلی برای یافتن آرامش و شروع یک روز جدید خواهد بود. بنابراین فضای اتاق خواب باید آرامش بخش باشد و دکوراسیون مدرن می‌تواند بهترین انتخاب برای آن باشد چون هم شیک و زیبا است و هم آرامش و کاربردی بودن در آن یک اولویت محسوب می‌شود. می‌توانید با اضافه کردن و یا عوض کردن چند اکسسوری ساده در اتاق خواب تغییری کوچک اما چشمگیر در آن به وجود آورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *