نورپردازی راه پله و راهرو ورودی

نورپردازی راه پله‌ ها و راهروی ورودی منزل شما را  بسیار جذاب و خیره کننده می‎کند. در راه پله‌ های خانه‌ تان می‌ توانید از نور مخفی استفاده کنید، کافی است تا در دل دیوار های بغل راه پله تان شکاف‌ هایی ایجاد کنید و داخل آن‌ ها ریسه‌ های نوری کار کنید.

نورپردازی راه پله

البته نورپردازی راه پله‌ ها فقط به دیواره‌ های کنار آن‌ ها محدود نمی‌ شود، از این نور های مخفی را در زیر هر کدام از پله‌ ها نیز می ‎توانید استفاده کنید، مخفی بودن این نورپردازی باعث می‌ شود در شب این منبع نور برای چشم‌ ها آزار دهنده نباشند و نور ملایمی را برای مشخص کردن پله ها فراهم کند.

توجه کنید در هر پاگرد می‎توانید از دیوارکوب ها استفاده کنید این دیوارکوب ها با قابلیت تایمر و دیمر می ‎تواند راه پله شما را نورانی و به درخشندگی ورودی منزل شما بیافزاید، از این دیوارکوب ها در آپارتمان ها بیشتر استفاده می شود چون علاوه  بر فراهم کردن روشنایی مورد نیاز ، به عنوان یک عنصر دکوراتیو هم خودنمایی می کند.

در طراحی نورپردازی راه پله نکاتی باید رعایت شود. دیدن پله ، در راه روها و یا تشخیص تفاوت سطح ، در سالن ها از مهم ترین مواردی است که به ایمنی نور مربوط می شوند. مثلا به منظور مشخص نشان دادن پله ها و ایجاد سایه ، لازم می شود نور های مستقیم و قوی از بالا مانند لوستر های سقفی، بر آن ها تابیده شود تا با تشکیل تاریک – روشن های تند ،لبه ی پله ها به طور واضح دیده شوند . نور های غیر مستقیم و ملایم ، تفاوت های نوری و سایه ها را نشان نمی ‎دهد و ابعاد و فاصله پله ها را نادرست نشان می دهند.

نورپردازی راهرو

در واقع  اکثر  طراحان از طراحی نورپردازی راهرو در دکوراسیون داخلی غافل می شوند و این قسمت را کمتر مورد توجه و سزاوار صرف هزینه می‎ دانند در حالی که راهروی ورودی هر خانه اولین فضایی است که هر فردی از آن عبور می کند و باید حس خوب و صمیمانه ای را به وجود آورد. بیش تر راهرو های ورودی دارای اندازه ای کوچک و نورپردازی ضعیفی هستند ، به همین دلیل نیامند توجه بیشتری است تا نورپردازی مناسبی برای آن طراحی کنیم ،که هم بزرگ تر و هم روشن تر و زیباتر جلوه کند و همچنین مهمانان در زمان ورود به منزل شما حس خوبی داشته باشند.

راهرو ها با نورپردازی بی حال و خیلی کم نور به فضایی افسرده بدل می ‎شوند اما با به کار گیری ترفند هایی مثل استفاده از رنگ ها، نور ها و بافت متریال‎ های مختلف در چنین فضاهایی می توان فضا را طوری طراحی نمود تا علاقه افراد را به محیط بیشتر کرده و راه را در نظر مخاطبین کوتاه تر ساخت و همچنین فضایی کاربردی تر و مفید تری می توانیم داشته باشیم برای مثال مکانی برای عکس های خانوادگی ، تابلو های عکس و دکوری هایی که در فضای پذیرایی برای آن ها جایی نیست.

انواع روشنایی در راهروها :

  1. راهرو ها می تواند توسط لامپ های نصب شده در سقف و یا به صورت تو کار سقفی (هالوژن) با فاصله ۱۰ تا ۱۲ فوت از یکدیگر نورپردازی شوند.
  2. لوستر های ‎دیوارکوب منابع نوری تاکیدی برای راهرو ها می باشند.
  3. لوستر های سقفی ، روشنایی عمومی برای حرکت در طول مسیر را فراهم می‎کند.
  4. نور های مخفی برای راهروهایی که فاقد هر گونه منبع روشنایی هستند بسیار مناسب‌ اند، مخصوصاً پشت دیوار‌ های کاذب یا تابلو‌ ها به صورت خطی و نقطه ای می توانند طراحی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *