پرده و کرکره نقش اصلی در طراحی دکوراسیون داخلی دارد. دکوراسیون داخلی دارای اجزای گوناگونی است. شاید وقتی صحبت از طراحی دکوراسیون داخلی شود، ابتدا لوستر و مبلمان و آباژور را به یاد آوریم. اما یکی از اصلی ترین اجزای دکوراسیون، پرده ها و یا کرکره ها هستند.
کرکره های رولی یکی از انواع پرده ها هستند. پرده های رولی اغلب در مغازه ها، آشپزخانه یا اتاق خواب ها استفاده می شوند و برای جلوگیری از نفوذ نور آفتاب بسیار مناسب هستند .

کرکره های آلومینومی
یکی از انواع پرده کرکره ای، کرکره های آلومینیومی دارای پره های فلزی هستند که در گذشته کمتر در خانه ها مورد استفاده قرار می گرفتند اما چند سال است که همزمان با ایجاد تنوع بیشتر در رنگ و طرح، کاربرد از این پرده ها در منازل بیشتر شده و اغلب در آشپزخانه، اتاق خواب و یا حتی نشیمن نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
جنس این کرکره ها، آلومنیومی است. این کرکره ها سبک هستند و نصب و نظافت آن ها بسیا آسان و بی دردسر است. کرکره های آلومینیومی بهترین مانع در برابر نفوذ نور به فضای داخل و ایجاد سایه هستند.
پره های کرکره های آلومینیومی می توانند به سمت بالا یا پائین باشند که ممکن است مکانیزم آن دچار ایراد شود که گاهی با روغن کاری و پاک کردن گرد و غبار از روی قطعات آن، ایرادات قابل حل است. با این وجود در صورتی که مشکلات اساسی برای کرکره ها به وجود آید لازم است به افراد متخصص مراجعه کرده و از آن ها کمک بخواهید.

پرده زبرا یا شید
پرده زبرا یا پرده دبل رول ترکیبی از پرده شید رول و کرکره است که از دو لایه موازی و از جنس تور و پارچه تولید می شود. امروزه پرده زبرا دارای تنوع رنگ و طرح است که در طراحی دکوراسیون داخلی کاربرد فراوان دارد. پرده زبرا با داشتن تنوع رنگ و طرح های گوناگون، محبوبیت زیادی دارد و به راحتی با اجزای دکوراسیون مانند رنگ دیوار یا مبلمان هماهنگ می شود. استفاده از این پرده بسیار راحت است و عمر طولانی دارد.
پرده زبرا با ۲ مکانیزم متفاوت قابل استفاده است، مکانیزم دستی و مکانیزم موتوری :
- مکانیزم دستی :
در مکانیزم دستی پرده زبرا، زنجیری در کنار پرده قرار دارد که می توان به وسیله آن میزان نور محیط را تنظیم کرد. - مکانیزم موتوری :
در این نوع از پرده زبرا، از یک موتور الکتریکی کوچک و ریموت کنترل استفاده می شود. در این حالت به کمک ریموت، امکان تنظیم پرده زبرا و کنترل نور محیط وجود دارد.
معایب پرده زبرا
یکی از معایب پرده زبرا، دشواری نظافت آن است. برای تمیز کردن پرده زبرا لازم است قطعات آن از هم باز شوند و این باز و بستن کردن باید توسط فردی حرفه ای صورت گیرد چرا که در فرآیند باز و بسته کردن، احتمال آسیب دیدگی برای قطعات پرده زبرا وجود دارد. به دلیل پیچیدگی آن، بهتر است نظافت در جای خودش انجام شود تا به آهار آن نیز کمتر دچار آسیب نشود. از دیگر مشکلات پرده زبرا این است که برای دیدن فضای بیرون از پنجره لازم است کل پرده بالا برود.
دلیل خرابی پرده زبرا
مهم ترین علت خرابی پرده زبرا، ایراد در گیربکس یا مکانیزم آن است که به علت مستهلک شدن یا عدم وجود تناسب میان گیربکس و وزن پرده به وجود می آید. همچنین ممکن است ایراد مربوط به زنجیر بالابر باشد که به دلیل سنگینی پرده به تدریج این زنجیر پاره می شود و یا ساچمه های آن خرد می شوند.

پرده های لوردراپه
یکی از پر فروش ترین و پر کاربرد ترین انواع پرده ها، نوع لوردراپه است. پرده های لوردراپه همان پرده های عمودی هستند که به لحاظ زیبایی و کارایی بالا، در طراحی دکوراسیون فضاهای اداری و مسکونی کاربرد فراوان دارد. پرده لوردراپه از تیغه های پارچه ای عمودی تشکیل شده است که روی یک ریل آلومینیومی حرکت می کنند و به کمک اهرمی که در کنار آن قرار دارد، باز و بسته می شود.
مزیت های پرده لوردراپه
قیمت تمام شده پایین در مقایسه با انواع دیگر پرده کرکره ها، نصب راحت، کیفیت بالا، نظافت و نگهداری آسان، دوام بالا و تنوع رنگ پرده های لوردراپه از مهم ترین مزایا این نوع پرده است.
از مهم ترین مزایای پرده های لوردراپه یا پرده های عمودی، سهولت نظافت آن است. برای تمیز کردنپرده های عمودی نیازی به باز کردن ریل ندارید و به راحتی می توانید آن را تمیز کنید.
معایب پرده لوردراپه یا پرده عمودی
ممکن است بعد از مدتی نوار های آن به خوبی بر روی هم قرار نگیرند و برای جلوگیری از ورود نور خورشید کارایی لازم را نداشته باشد به ویژه اگر روش صحیح باز و بسته کردن آن را ندانیم.
دلیل خرابی پرده عمودی
این کرکره ها، اجزای های متحرک گوناگونی دارند و به همین دلیل زود تر از دیگر پرده ها نیاز به تعمیر پیدا می کنند. قسمت پایین این کرکره شامل وزنه و زنجیر است. این قطعات در صورت خرابی قابل تعویض هستند اما قطعاتی که بالای ریل پرده نصب شده اند در صورت خراب شدن، حتما باید توسط متخصص و و در کارگاه تعمیر شوند.

روش صحیح شستشوی پرده زبرا
همان طور که گفتیم ساختار پرده زبرا از تور و پارچه است و به همین علت لازم است دست کم فصلی یک بار شسته شوند. به این ترتیب از تجمع گرد و خاک در پارچه و بروز مشکلات تنفسی و حساسیت جلوگیری می شود.
پرده زبرا را می توان به صورت ایستاده و در مکان خود به کمک بخار شور یا شامپو فرش تمیز کرد. همچنین لازم است هر چند ماه یکبار کاملا شسته شود. به این منظور ابتدا پرده را از پایه های نگه دارنده قاب جدا کنید و روی یک سطح صاف قرار دهید.
سپس به کمک مواد شوینده که در آب رقیق شده است و با استفاده از اسفنج نرم، شستشو را انجام دهید.
در پایان با فشار آب کم پرده را آبکشی کنید و به صورت صاف آویزان نمایید تا کاملا خشک شود.