نورپردازی و انتخاب لوستر راهرو | شکوه نور

نورپردازی راهرو، یکی از جالب‌ترین اقداماتی است که تأثیر فراوانی بر روی دکوراسیون دارد. با این‌که شاید راهروها، فضای پرت محسوب شوند اما چگونگی طراحی دکوراسیون آن و به‌ویژه نورپردازی، تأثیر چشمگیری در دکوراسیون خانه شما دارد. نورپردازی در دکوراسیون، یکی از اصلی‌ترین بخش‌های طراحی است. برای طراحی هر فضا، انواع نورپردازی و روش‌های گوناگونی وجود دارد که در ادامه بررسی می‌کنیم:

اینها فضاهایی عبوری‌اند که هیچ‌گاه در آنها توفق نخواهید کرد و صرفاً از میان آنها خواهید گذشت. اما در عین حال تمامی اتاق‌ها را به یکدیگر متصل می‌کنند، و به همین دلیل اصلاً نباید فراموش شوند. تصور کنید که در راه رسیدن به اتاق نشیمن، از یک ناهارخوری دنج و پر حس و حال وارد یک سرسرای پرنور و بی‌روح شوید – طبیعی است که حال و هوای قبلی را از دست خواهید داد. سرسرا باید زمینه را برای گذر پیوسته از یک مکان به مکان بعدی را فراهم کند.

نورپردازی انواع راهرو

نورپردازی راهرو طولانی

اگر راهرو طویل دارید، لامپ‌های سقفی در یک خط، حسی از گالری هنری به فضا می‌دهد. با این روش می‌توانید عکس‌های خانوادگی یا هنرهای افراد خانه را به طور برجسته‌تری در دکوراسیون خانه خود نمایان کنید. این نوع نورپردازی برای راهروهایی با عرض کم و طویل مناسب است، برای راهروهای طویل شما می‌توانید برای کوتاه‌تر نشان‌دادن راهرو از تنوع نورپردازی استفاده کنید برای مثال ترکیب نور سقفی و دیواری و یا خطی.

نورپردازی راهرو با عرض کم

اگر راهروی شما عرض کمی دارد بهتر است برای نورپردازی، از روشنایی‌های سقفی استفاده شود چون دیوارکوب برای راهروهای عریض مناسب‌تر است و همچنین لوسترهای سقفی با روشنایی عمومی خود به‌صورت گسترده، راهروی شما را گسترده‌تر می‌کند.

نوپردازی راهرو با طول کم

برای نورپردازی راهروهایی با طول کم، فضای قسمت ورودی و یا فضای تقسیم بین اتاق‌های شما یک لوستر سقفی کوچک برای روشنایی و زیبا کردن فضا کفایت می‌کند، لازم نیست فضای خود را شلوغ کنید. نصب چند دیوارکوب هم می‌تواند زیبایی ورودی شما را دوچندان کند اما دقت کنیم نور کافی داشته باشد وگرنه محیطی تاریک نصیبتان می‌شود چون دیوارکوب‌ها نور کمتری نسبت به نور از بالا دارد.

نورپردازی راهرو دارای رخت آویز و کمد

برای نورپردازی راهروهای ورودی از کُمُد و رخت‌آویز با رنگ‌های روشن استفاده کنید و البته رنگ‌هایی که با سبک و طراحی منزل شما هماهنگ و یکدست باشد. هرچقدر که رنگ انتخابی شما روشن‌تر باشد در نتیجه فضای شما روشن‌تر و دلبازتر به نظر می‌رسد و همین‌طور آینه هم به دلباز و روشن‌کردن فضا کمک می‎کند.

اگر ارتفاع سقف راهرو به‌گونه‌ای است که برای آویزان کردن لوستر و چراغ‌های آویز مناسب نباشد. آن‌وقت می‌توانیم از پایه‌های هالوژنی استفاده کنیم که روی سقف نصب می‌شوند. امکان تغییر زاویه نوردهی این نوع چراغ‌ها برای راهرو وجود دارد. ضمن اینکه پایه‌های هالوژنی حالت فانتزی لوسترهای آویز را ندارند. در واقع این چراغ‌های ساده به شیک‌ترین شکل ممکن، تزیین راهرو خانه را برعهده می‌گیرند.

اگر یک راهرو فوق‌العاده طولانی داشته باشید یا بخواهید نور را به‌صورت یکنواخت توزیع کنید، می‌توانید از دیوارها کمک بگیرید. مانند اتصالات سقف، اندازه دیوارهای دیواری شما بر اساس اندازه فضا است، اما به‌جای توجه به ارتفاع سقف، باید به عرض راهرو توجه کنید. وسایل روشنایی دیواری باید در حدود 6-8 فوت از هم و حدود 5 فوت از کف فاصله داشته باشند.

نکات مهم در ارتباط با انتخاب لوستر راهرو

برای رعایت این قانون شما می توانید یک سایز کوچک تر انتخاب کنید تا با این فاصله همخوانی داشته باشد. اگر ارتفاع سقف راهرو بلندتر از این حد باشد، قاعدتاً لوستر نیز باید به همان اندازه بالاتر رود. راهروهایی که سقف آن ها بیش از ۳ متر ارتفاع دارد، همان فاصله ۲ متری تا زمین باید رعایت شود.

سایز لوستر

فاکتور دیگری که در انتخاب لوستر راهرو حائز اهمیت می باشد، سایز آن است. هنگامی که سقف از حد معمول بلندتر بوده یا راهرو در طبقه دوم قرار گرفته باشد، اندازه لوستر باید ۲ الی ۳ سایز بزرگ تر باشد. در چنین راهروهایی به دلیل بلند بودن سقف، لوستر، کوچک به نظر می آید، از این رو سایز آن را باید بزرگ تر انتخاب کرد تا با فضا همخوانی داشته باشد.

میزان نور

این المان ها با توجه به تعداد و نوع لامپ هایی که در آن ها نصب شده از میزان نور و روشنایی متفاوت برخوردار هستند. متخصصین دکوراسیون داخلی  با یک فرمول ساده، میزان روشنایی آن ها را با متراژ فضای راهرو هماهنگ می کنند. در این فرمول طول اتاق در عرض آن و سپس در ۱.۵ ضرب می شود.

این عدد میزان برق مورد نیاز برای روشن نمودن راهرو بر اساس وات را نشان خواهد داد. برای مثال اگر طول و عرض یک اتاق ۱۰ در ۱۰ باشد، باید این دو عدد را در هم ضرب نمود و نتیجه حاصله را نیز در ۱.۵ ضرب کرد. میزان برق مورد نیاز لوستر در این مورد باید ۱۵۰ وات باشد. این نکته را مد نظر داشته باشید که گاهی لازم است از یک یا چند عدد لامپ در یک المان استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *